Broderikurser

Välkommen till Fru Strid att gå en kurs ledd av mig, Kicki Jonsson (Fru Strid) Du hittar kursutbudet nedan, aktuella bokningsbara kurser hittar du här. Om du själv vill brodera tillsammans med dina väninnor (även män är välkomna) ordnar vi dete endera i ateljén eller så kommer jag till er. 

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller galleriet.

Hitta till Edeby

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp. Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Kurser 2022 - anmäl dig här

Jag som driver Fru Strid heter Kicki Jonsson och driver min lilla kursgård Fru Strid.
Här hittar du alla sommarens kurser. Du ser alla kurser nedan, klicka på länken läs mer om varje kurs och boka direkt


På denna sida hittar du alla kurser hos Fru Strid. Du anmäler dig till den kurs du vill gå genom att klicka på någon av länkarna nedan. 

  • vi är max 4 deltagare + kursledare
  • kurserna är 1, 2, 3 eller 4 dagar
  • på heldagskurserna, kl 10-16/10-15, ingår lunch och för-, eftermiddagskaffe
  • på halvdagskurserna, kväll, kl 18-21, ingår te och smörgå


Vem är Fru Strid, läs mer här >


Corona pandemin

Jag ser fram emot att få hålla kurser 2022, men pandemin har gäckat oss alla under snart 2 år och förändringar sker hela tiden. Fru Strid är ett litet företag, därför ser jag gärna att du som kommer hit på kurs eller besök är fullvaccinerad och frisk från smitta. 

BORO 1-2 juni 2 dagar / FULLTECKNAD

Boro är en japansk teknik som man använt till att framförallt lappa sina kläder då tyg i historien alltid har varit dyrt att framställa. Wabi-sabi=slösa inte med besjälade objekt - det är vad Boro handlar om. På kursen använder vi oss av svenska bomullstyger och broderigarner i bomull eller silke. Material ingår i kursavgiften.

Lapp och raka stygn i en underbar mix. 

FULLTECKNAD

BORO 2-3 juli 2 dagar / FULLTECKNAD

Boro är en japansk teknik som man använt till att framförallt lappa sina kläder då tyg i historien alltid har varit dyrt att framställa. Wabi-sabi=slösa inte med besjälade objekt - det är vad Boro handlar om. På kursen använder vi oss av svenska bomullstyger och broderigarner i bomull eller silke. Material ingår i kursavgiften.
Lapp och raka stygn i en underbar mix. 


DOGMA  20-21 juli 2 dagar / 2 platser kvar

(meditativt broderi)

Är den perfekta kursen för dig som vill brodera för broderandets skull. Kursen är

inspirerad av Jytte Harebosgaards dogmebroderi. Vi broderar till lugn musik. Du behöver inte ha några förkunskaper i broderi.  Tyg och broderigarn ingår i kursen.

Dogma 20-21 juli - boka din kursplats här >

Boende

Boende och middag ordnas på egen hand och ingår inte i kurspriset. Men vi rekommenderar ...


Väddöbygden.se


COLLAGE 12-14 augusti 3 dagar / 2 platser kvar 

En kul och intensiv multimedia kurs i textila tekniker.

På den här tre dagars kursen får du prova på att blanda olika textila material och tekniker i ett broderi eller flera. Kursen genomsyras av nyfikenhet och lust att berätta något med de olika teknikerna, var för sig eller tillsammans.

Collage 13-14 juli - boka din kursplats här >

YLLEBRODERI 3-4 sept 2 dagar / FULLTECKNAD


Lär dig brodera på ylle, göra toffsar och kavelfrans under 5 onsdagar på dagtid. Ett färgsprakande grannlåtsbroderi med vackara garner, paljetter, pärlor på det finaste av ylletyg.

HÖSTBRODERIER21/9 - 30/11 / FULLTECKNAD
5 tillfällen, onsdagar kl 18-21Om ni är ett sällskap, företag eller familj som vill ha en egen broderikurs hos Fru Strid under en eller två dagar är det helt möjligt efter överenskommelse.

Tillsammans kommer vi fram till en bra kurs som kan innehålla: broderi (såklart), måla på textil, använd spännande material och mycket mycker mer.


Läs mer om hur du bokar en egen kurs >

Bilder i urval från Fru Strid på Väddö