Broderikurser

Välkommen till Fru Strid att gå en kurs ledd av mig, Kicki Jonsson (Fru Strid) Du hittar kursutbudet nedan, aktuella bokningsbara kurser hittar du här. Om du själv vill brodera tillsammans med dina väninnor (även män är välkomna) ordnar vi dete endera i ateljén eller så kommer jag till er. 

Bo enkelt och billigt hos Fru Strid

I juni-juli-augusti. Boendet är för dig som vill sova över när du går på kurs,

läs mer här >

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller galleriet.

Hitta till Edeby

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp. Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Kurser 2024


Kurserna kommer att släppas i november/december


På den här sidan hittar du aktuella kurser hos Fru Strid på Väddö. Kurserna hittar du i webbutiken du bokar den kurs du vill gå där och betalar där. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta mig så får du boka en plats via mail eller telefon. 


Lär kort om kurserna nedan och ta dig vidare till webbutiken om du vill boka en plats. I kursavgiften ingår för- och eftermiddags fika samt lunch.


I sommar kan du även boka ett enkelt och billigt boende hos oss, läs mer här 

Kom igång och brodera lör/sön 27-28 april 

du får lära dig åtta grundstygn som ofta återkommer i olika typer av broderier. Tveka inte, det är så mycket roligare att brodera om man har lite kunskap i ryggen.

Jag går även igenom vikten av bra material.

Yllebroderi lör/sön 4-5 maj 

Yllebroderi är det tillåtande broderiet, det i stort sett alltid bra. Du får lära dig att överföra mönster och broderar på kläde och kombinerar med vackra stygn, applikationer och eller grannlåt . 

Du kan vara nybörjare eller van att brodera.

Boro - lappat o lagat lör -sön 1-2 juni 

Boro känns som det självklara broderiet i sommar, vackra tyglappar, glansigt bomullsgarn, vackra stygn = miljövänligt, vackert och roligt

Du kan vara nybörjare eller van att brodera.


Bilden visar ett borobroderi som en tidigare elev gjort


Broderi med måleri & tryck lör/sön 15-16 juni

På den här kursen arbetar vi med broderi och textilfärg i olika trycktekniker eller måleri,  för att skapa en bild som vi sedan broderar på. Vi tar hjälp vår kreativitet och har kul.

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru StridKreativa korsstygn lör-sön 29-30 juni

Kursen är inpirerad av Kaffe Fassetts broderier där stramaljen/vävens mönster är målad direkt på väven och garnfärger väljs därefter. Vi överför även målningar alt fotografier om du vill mixa båda teknikerna

Du kan vara van eller nybörjare

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru Strid

Brodera ett smycke lördag / söndag 6-7 juli

Av små spillbitar, pärlor, paljetter och annat kul broderar vi halsband eller broscher. En rolig kurs där du får lära dig många och kluriga tekniker i ett litet broderi.

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru Strid


Brodera ut texten lördag / söndag 13-14 juli

Med enkla stygn broderar vi ut texten under en helg och inpireras av Gisela Ståles bok "allt är perfeckt" eller texter vi kommer på själva. Vi broderar på en duk, örngott eller något annat tyg.

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru Strid


Flerfärgsvirkning lör / sön  24-25 augusti

Flerfärgsvirkning är en spännande och mycket vacker teknik som man kan göra mycket av. Flerfärgsvirkning förekommer som folkligt broderi och moderna nyttosaker.

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru Strid


Yllebroderi x-tra allt fre - sönd 6-8 september

På kursen får du lära dig att göra ett mönster till ditt broderi , vi  överför ditt mönster till ylletyget och broderar vackra stygn. Ditt arbete kan bli en nyttosak, en eller flera provlappar,  Du kan sy på band, pärlor och paljetter så ditt arbete blir en riktig grannlåt.

Du bör ha en viss van att brodera.

På den här kursen kan du boka enkelt boende hos Fru Strid


Boka en egen kurs


Om ni är ett sällskap, företag eller familj som vill ha en egen broderikurs hos Fru Strid under en eller två dagar är det helt möjligt efter överenskommelse.


Bilder i urval från Fru Strid på Väddö