Broderikurser

Välkommen till Fru Strid att gå en kurs ledd av mig, Kicki Jonsson (Fru Strid) Du hittar kursutbudet nedan, aktuella bokningsbara kurser hittar du här. Om du själv vill brodera tillsammans med dina väninnor (även män är välkomna) ordnar vi dete endera i ateljén eller så kommer jag till er. 

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller galleriet.

Hitta till Edeby

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp. Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Kurser 2023 - 2024

Här hittar du aktuella kurser hos Fru Strid på Väddö. 


På denna sida hittar du alla kurser hos Fru Strid. Du anmäler dig till den kurs du vill gå genom att klicka på någon av länkarna nedan. 

  • vi är 4-6 deltagare + kursledare
  • kurserna är 2, 3 eller 4 dagar
  • på heldagskurserna ingår lunch och för-, eftermiddagskaffe
  • på halvdagskurserna, kväll, kl 18-21, ingår te och smörgås


Vem är Fru Strid, läs mer här >

Brodera en brosch eller halsband 
av små spillbitar, pärlor, paljetter och annat kul. En rolig kurs där du får lära dig att göra pärlkanter på ett litet broderi som du kan ta med dig när du sedan vill börja brodera stort. 

Du kan även göra ett halsband eller en liten tavla såklart.


Kommer tillbaka 2024

Kom igång och brodera

Den här kursen ska locka dig och ge dig kunskap att komma igång och brodera, du får lära dig de vanligaste och nyttigaste broderistygnen.

Tveka inte det är jättekul att brodera allt från korsstygn till helt fritt.


Kommer tillbaka 2024

Yllebroderi

Denna kurs kan ses som en introduktion eller fördjupning i olika fantastiska tekniker som ylleroderiet bjuder oss på. Vi arbetar med härliga ylletyger och ljuvliga garner.


Kommer tillbaka 2024


Boende

Boende och middag ordnas på egen hand och ingår inte i kurspriset. Men vi rekommenderar ...


Väddöbygden.se


Tryck och broderi

På den här kursen arbetar vi och utforskar kombinationen av tryck och broderi, du får pröva på två olika trycktekniker och jämföra dom och därefter addera till stygn till en berättelse eller något njutbart vackert.


Kommer tillbaka 2024

Brodera en skulptur

Jag har under många år broderat tredimesionella skulpturer av textila material. Att låta många små handsydda stygn låta en figur växa fram är fantastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna att skapa en figur som speglar ditt personliga uttryck.
Förkunskaper i broderi krävs på denna kurs.

Kommer tillbaka 2024

Tryck och broderi

På den här kursen arbetar vi med teknikerna gellyprint och monoprint, handkolorering och aplikationer för att skapa en bild som vi sedan broderar på med enkla stygn. 


Kommer tillbaka 2024

Om ni är ett sällskap, företag eller familj som vill ha en egen broderikurs hos Fru Strid under en eller två dagar är det helt möjligt efter överenskommelse.

Tillsammans kommer vi fram till en bra kurs som kan innehålla: broderi (såklart), måla på textil, använd spännande material och mycket mycker mer.


Läs mer om hur du bokar en egen kurs >

Bilder i urval från Fru Strid på Väddö