Kjell Janson 25 juli - 5 augusti

I år har ni möjlighet att se både glas och keramik i Fru Strids ateljé 27 juli - 5 augusti (över konstrundan). Kjell arbetar med två olika material och har en bredd och erfarenhet att arbeta både med bruksföremål och skulptur. Titta in i galleriet onsdag - söndag kl 11-16.

Öppettider

onsdag - söndag: 11-16

måndag och tisdag: stängt


Hitta till Fru Strids galleri


Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.


Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

25 juli - 5 augusti 2018


Kjell Janson

keramiker / skulptör


Keramiker och skulptör, börjar i slutet på sextiotalet som lärling på Rörstrands porslinsfabrik i Lidköping och fortsätter på Gustavsbergs fabrikers konstavd. Jobbar som assistent till Bernt Friberg, Lisa Larsson och Stig Lindberg. Några år därefter, reser på studie och arbetsresa till USA och Kanada. Avslutar med arbete på keramisk verkstad i 5 månader i Vancouver B.C.


1977 startar jag krukmakeri på söder i Sthlm, 1980 flyttar jag med familjer till Mora och fortsätter min verksamhet under namnet Lisselby Keramik.

Under hela 80-talet så jobbar jag med bruksting men övergår under 90-talet alltmer till skulptur och ställer ut på olika gallerier runt om i landet. Med åren så vidgas utställningarna geografiskt till Tyskland, Spanien, Frankrike, Norge och Danmark.


År 1999 köper jag en gammal verkstadsfastighet i Kråkberg i Mora. En del av huset är från 1700-talet. Jag renoverar huset och oktober 2000 står min nya ateljé färdig.


2004 börjar jag arbeta med glas, till en början med Studioglas i Strömbergshyttan och senare Bergdala, där jag fortfarande arbetar. 2009 träffar jag glasmaestro Silvano Signoretto från Murano ”glasets Mecca”, en ö utanför Venedig, och vi kommer att arbeta tillsammans under 2010-2012 med mina unika glasobjekt.


Vid sidan av glasproduktionen har jag hela tiden fortsatt att arbeta med leran. I början av november 2015 reser jag till Jingdezhen i Kina som räknas som porslinets vagga. Jag stannar där i 5 veckor och jobbar med olika projekt i porslinslera. Det resulterade i 4 kubikmeter färdiga produkter. Den 17 juli i år så åkte jag tillbaks till Jingdezhen för  3 veckors arbete. Denna produktion kommer anlände till Mora i september 2017.

Det är spännande och inspirerande att vistas i Jingdezhen och jobba med duktiga hantverkare där, så som gipsgjutare, lergjutare osv.


Läs mer om Kjells arbete på www.kjelljanson.nu 


Välkommen till min utställning i Fru Strids galleri i sommar.

---------

Har du frågor om utställningarna sommaren 2018, vänligen skicka ett mail till info@frustrid.se.

Hoppas du har vägarna förbii, hälsningar Kicki / Fru Strid


Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel