Ivo Kiusalaas 11-22 juli

Välkommen och se de vanligtvis så grå aluminiumplåtarna uppträda i en colorit som fashinerar och lockar till nyfikenhet. Ivo Kiusalaas har med hjälp av kamera och mikroskop fotograferat bilder vi aldrig tidigare sett. Att aluminium har en sådan kolorit var helt nytt för mig. Kom och se en spännande bildvärld paketerad i en vacker form. Välkomna till Fru Strids galleri Grisslehamnsvägen 161 i Edeby på Väddö. Ivos utställning visas 11-22 juli, onsdag - söndag kl 11-16.

11 - 22 juli 2018


Ivo Kiusalaas

forskare/konstnär


Människan har tre stavar i ögat som kontrollerar vårt färgseende detta gör att vi kan uppfatta färgerna i vår omgivning.


I Stilla Havet lever en räka som har 16 stavar i sina ögon och vi (människor) kan bara drömma om hur denna räka uppfattar världen.


I ett försök att minska gapet mellan oss och den där räkan så leker jag med polariserande linser i ett mikroskop för att manipulera fram de för oss osynliga färgerna som finns men som vi inte uppfattar på en aluminiumyta.


Jag har arbetat med forskning kring aluminium och metallurgi i över 10 år och varje vecka får jag genom mitt mikroskop hoppa in i den magiska värld av färger och former som annars bara räkorna i stilla havet får uppleva när de tittar på en, för det mänskliga ögat, grå och tråkig aluminiumyta


De teknker jag använt mig av för att kunna visa mina bilder är både aluminium foto och mikroskop/ Ivo


Boktips: Oliver Sacks - Island Of The Color Blind


---------


Har du frågor om utställningarna sommaren 2018, vänligen skicka ett mail till info@frustrid.se.

Hoppas du har vägarna förbii, hälsningar Kicki / Fru Strid


Öppettider

onsdag - söndag: 11-16

måndag och tisdag: stängt


Hitta till Fru Strids galleri


Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.


Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel