Broderikurser

Välkommen till Fru Strid att gå en kurs ledd av mig, Kicki Jonsson (Fru Strid) eller en av de gästlärare jag bjudit in som är enormt duktiga. Du hittar kursutbudet nedan och det fylls på med nya kurser fortlöpande. Om du själv vill brodera tillsammans med dina väninnor (även män är välkomna) ordnar vi dete endera i ateljén eller så kommer jag till er.  Kurser fylls på fortlöpande, se kalendern nedan

Hitta till Edeby

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp. Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller galleriet.

Boende

Boende och middag ordnas på egen hand och ingår inte i kurspriset. Men vi rekommenderar ...


Väddöbygden.se


Aktuella kurser hos Fru Strid på Väddö 2020


Välkommen till Väddö och Fru Strids ateljé. Fru Strid anordnar kurser i framförallt broderi men även i andra närliggande kompetenser, då jag bjuder in gästlärare att undervisa i ateljén.  Kurserna du ser nedan är bokningsbara, klicka på den röda texten så kan du läsa mer om varje kurs.


Kurserna hos Fru Strid bygger på LUSTEN och NYFIKENHETEN att brodera eller jobba med det textila materialet, oavsett om du är nybörjare eller van vid materialet.Kurskalender 2020 (uppdateras fortlöpande)


februari - april


Vårbroderier, 19/2 - 1/4 >
Välkommen till Fru Strid och brodera 4-7 gånger under våren.


Yllebroderi, 4/3 - 1/4, dagtid kl 13-16 >

Lär dig brodera på ylle, göra toffsar och kavelfrans under 5 onsdagar på dagtid. Ett färgsprakande grannlåtsbroderi med vackara garner, paljetter, pärlor på det finaste av ylletyg.


Boro, 25-26/4 >

"Textil är livet". I alla tider har vi lappat och lagat våra kläder och textilier, det är det Boro är, idag upphöjd till en konstart. I Japan finns det ett uttryck, Wabi-sabi = slösa inte med besjälade objekt, det är precis vad denna kurs handlar om. Att lappa och laga har alla kulturer gjort beroende på tillgång av material och ekonomi.

 

maj


10 stygn och ett fritt broderi, 8-10 maj >
Lär dig 10 grundstygn och kom igång med ett fritt broderi - en nyttosak

eller en bild.Tvåändsstickning, 30-31 maj >
Lär dig sticka tvåändsstickning med mästarstickerskan Karin Kahnlund. Karin har hösten 2019 skrivit teknikhäftet Tvåändsstickning i samarbete med Svensk Hemslöjd. Kursen är bokningsbar info kommer inom kort.


juni


Dansdockor, 6-7 juni >
Lär dig göra dansdockor tillsammans med Helena Peterson från Falun. Dockona är en gammal tradtion att visa modeller på sin folkdräkt (kläder) och dekorera lampor och dörröppningar. Kursen är bokningsbar inom kort.


Collage, 12-14 juni > FULLTECKNAD
På den här 3 dagars kursen får du prova på att blanda olika tekniker och textila material som du kan använda dina broderier. Kursen genomsyras av nyfikenhet och lust att berätta något med de olika teknikerna, var för sig eller tillsammans.


juli


Boro, 6-7 juli > FULLTECKNAD

"Textil är livet". I alla tider har vi lappat och lagat våra kläder och textilier, det är det Boro är, idag upphöjd till en konstart. I Japan finns det ett uttryck, Wabi-sabi = slösa inte med besjälade objekt, det är precis vad denna kurs handlar om. Att lappa och laga har alla kulturer gjort beroende på tillgång av material och ekonomi.


Molas 13-14 juli >

Lär dig sy molas. På den här kursen gör vi mönster genom att täppa till hålet med tyg som vi syr fast med små raka stygn - upp och ner. Den enkla kan verkligen vara användbart. Du lär dig göra mönster genom att sy och brodera fast lager på lager med vackra bomullstyger.


Världsbroderidagen 30 juli >
Välkommen till Fru Strid och brodera i trädgården några timmar. Klicka på länken och läs mer.


augusti


Påsöm, grund 22 augusti > FULLTECKNAD
Mästerbrodösen Anna Karin Jobs Arnberg kommer tillbaka för 4 sommaren i rad. Anna-Karin har hösten 2019 skrivit teknikhäftet Påsöm i samarbete med Svensk Hemslöjd. 


Påsöm, gör dina egna mönster, 23 augusti >
Mästerbrodösen Anna Karin Jobs Arnberg kommer tillbaka för 4 sommaren i rad. Anna-Karin har hösten 2019 skrivit teknikhäftet Påsöm i samarbete med Svensk Hemslöjd. Passa på att lära dig att göra dina egna kompositioner i påsöm.

OBS! För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du ha gått en kurs i påsöm innan.


september


Prova på Yllebroderi, 4-6 september >

Lär dig brodera på ylle, göra toffsar och kavelfrans i dagarna 3. Ett färgsprakande grannlåtsbroderi, en berättande kudde eller något annant fint. Vi använder de vackraste garnerna och broderar på det finaste ylletygen. 


Lär dig göra lavendelklubbor, 12 september >

För första gången kommer vi att arbeta med blommor från Fru Strids trädgård. Den 12/9 kommer Anne-Sofie Andrén till Fru Strids trädgård och lär oss att göra väldoftande lavendelklubbor så vi får ha en sommardoft av lavendel i våra hem året runt.
Senaste nytt...

Övriga kurser du kan boka

för dig och dina vänner, ditt företag eller familj hos Fru Strid...>>


Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel