Retrobroderi_intresse

2019 välkomnar jag Carina Olsson med kursen "Retrobroderi på ylle". Carina undervisar i broderi över hela landet och kommer nu till Väddö i sommar. Carina har skrivit flera böcker, den senaste "Bottensömmar" som förgyller oss som älskar att brodera. Carina har under flera år samlat på broderier från 50-60 talet t och har stor kunskap om mönsterskatten från den tiden.

Hitta till Edeby

 

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter. Du reser med SL biljett.

 

Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller ateljén

Övernatta på Väddö

Det finns flera bra alternativ att övernatta på Väddö. Alla alternativ hittar du på

www.vaddo.se

Retrobroderier på ylle

med Carina Olsson 1+2 juni 2019

Brodera på ylle med inspiration från 1950-60 talens former från naturen och stiliserade mönster.

 

Stygnen är enkla och i kombination med applikationer skapar du under helgen ditt eget retrobroderi. Materialen vi använder är ylletyg i läckra färger, lingarn, redgarn, pärlgarn och mouline.

Kursledare är Carina Olsson, som under många år haft kurser i yllebroderi och är en av författarna till "Brodera på ylle" och häftet om "Bottensöm".

 

Inspirationen får vi från ett urval av Carinas unika broderisamling från denna tid och vi kikar även på porslinsdekorer.

Följ gärna Carina på instagram @kallmink och se hennes fantastiska arbeten och inspirationskällor.

 

Anmäl ditt intressa att gå kursen 1+2 juni

 

Kursen är otroligt populär och det finns endast ett fåtal platser kvar. Om du vill ha någon av de sista plasterna eller en plats till ett ev återbud, anmäl ditt intresse i formuläret nedan. Jag hör av mig i januari med besked om plats på kursen / hälsningar Kicki

Jag vill gärna gå kursen "Retrobroderi på ylle - kursavgift 1 495:-/exkl material med Carina Olsson 1+2/6 2019. Besked om plats meddelas under januari månad.
 
 
 
 
 
 
Jag vill ha nyhetsbrev från Fru Strid
 

Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel