Gästlärare 2019

2019 har jag den stora glädjen att bjuda in Påsöm/Anna Karin Jobs Arnberg - nybörjarkurs och gör ditt eget mönster i Påsöm, Retrobroderier på ylle/Carina Olsson, fler gästlärare är på gång, håll utkik

Hitta till Edeby


Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.


Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Mat på verandan

Vi äter något gott på verandan eller om vädret tillåter äter vi i trädgården eller ateljén

Övernatta på Väddö

Det finns flera bra alternativ att övernatta på Väddö. Alla alternativ hittar du på

www.vaddo.se

Gästlärare hos Fru Strid 2019


I sommar har jag den stora glädjen att få besök av ett flertal gästlärare med kompetenser utöver det vanliga inom textil konst och konsthantverk.


Vad gör oss lyckliga? För mig är det bl a nya kunskaper som berikar och befrukar mitt skapande oavsett om det är broderi, stickning eller annat som korsar min väg. Jag har sedan sommaren 2017 bjudt in kunniga lärare och föreläsare till Fru Strid så får höra och lära oss mer om respektive gästlärare. 2019 har jag den stora glädjen att bjuda in Påsöm/Anna Karin Jobs Arnberg, Retrobroderi på ylle/Carina Olsson. Fler lärare är på gång ...


Workshop 29 juni 2019

Carina Flodin, Stockholms pärlmakeri Du får under några timmar göra ett proffsigt armband, workshopen är kl 11-14.


Retrobroderi på ylle 1 och 2 juni 2019

Carina Olsson, mästarinna i bottensömmar och kavelfrans har under några år samlat på retrobroderier från 60- och 70-talet som hon översatt till yllebroderier, kom till Fru Strid och inspireras av en av Sveriges skickligaste brodöser.

Bokningsbar inom kort


Pärlbindning 6 juli 2019

Carina Flodin, Stockholms pärlmakeri Lär dig en eller flera Charlston-stjärnor en ledig dag i sommar. Du får lära dig det underbara hantverket pärlbindning en lördag i Fru Strids ateljé.


Påsöm, nybörjarkurs  31 augusti 2019

Anna Karin Jobs Arnberg är en återkommande gästlärare som lär oss att brodera det färgstarka och den otroligt vackra yllebroderitekniken Påsöm, från Floda i Dalarna.


Påsöm "gör ditt eget mönster i påsöm" 1 september 2019

Anna Karin Jobs Arnberg lär oss att göra egna mönster till dina Påsömsbroderier. Du bör ha gått nybörjarkursen för att tillgodogöra dig kursens innehåll.Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel