!0 stygn...

Hitta till Edeby


Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.


Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Lär dig de 10 vanligaste stygen (teknikerna) i fritt broderi. Det här är kursen där du lär dig stygn som är grunderna för fritt broderi. Du får även lära dig att kombinera stygen med varandra i ett litet fritt broderi. När kursen är slut har du 10 egna små stygnlappar att titta på som ett kom-i-håg. Vi är få deltagare, så allt hinns med. Välkommen till Väddö

10 stygn + ett fritt broderi

fredag - söndag, 28-30 augusti


På den här kursen får du lära dig de vanligaste och nyttigaste broderistygnen - förstygn, stjälkstygn, kedjestygn, kråkspark, langettsöm, schattersöm,  plattsöm,  franska pärlknutar, snärjsöm och bottensöm. Du får även starta upp ett broderi där du kombinerar stygen med varandra på valfritt tyg och för att komma igång med dina nyvunna kunskaper.


Dag 1

Vi börjar brodera de sju stygnen i tur och ordning förstygn, stjälkstygn, kedjestygn, kråkspark, langettsöm, schattersöm, plattsöm, franska pärlknutar, snärjsöm och bottensöm. Vi broderar på bomullstyg eller linnetyg med 6-trådigt DMC garn i bomull. Du får ett kompendium med alla stygn, tips på bra böcker mm.

Dag 2

Vi fortsätter att brodera oss igenom alla stygnen och övar fram till lunch. Efter lunchen är det dax att göra en skiss/ritning/mönster (ta gärna med om du har en idé hemma) på det broderi du nu ska använda dina  kunskaper på. Nu väljer du vilka stygn du vill använda i ditt fria broderi på valfritt underlag, dvs bomull, linne eller kläde (ylletyg). Om du hinner börjar du brodera innan dagen är slut.

Dag 3

Idag broderar du fritt med dina nya kunskaper, se dag 2. Vi avslutar dagen med en sammanfattning efter lunch så allt hinns med, om det blir tid över, vilket det säkert blir, så forsätter du att broderia.


Vi arbetar fritt med lusten som ledstjärna. Du väljer vad du vill göra under dagen för att kunna gå vidare med ditt broderande.


Vad ingår i kursen & vad kostar det?

  • Lärartid fredag 10-16, lördag 10-16 och söndag 10-15, kursledare: Kicki Jonsson
  • Material till grundstygen ingår i kursavgiften, 10 tygbitar och DMC garn till provlapparna.
  • Du får ett kompendium med de 10 grundstygnen, litteraturlista och inköpsställen.
  • Lunch och kaffe/te ingår
  • Max 6 deltagare
  • Kursavgift: 2 395 kronor/person


OBS! 

Material till det fria broderiet finns att köpa på plats, men ta gärna med eget material om du har hemma.

Ta med dina ideér som du vill förverkliga så försöker vi realisera dom under de tre dagarna.


ANMÄL DIG KURSEN NEDAN

Vi fikar på verandan

Vi dricker en kopp te och äter en kvällsmacka för att orka brodera till sena kvällen.

10 stygn + ett fritt broderi 28-30/8j, 2 395:- i Fru Strids ateljé på Väddö (anmälan är bindande)
 
 
 
 
 
 
 
med e-post
med vanlig post i brevlådan
 
 
Jag vill ha nyhetsbrev från Fru Strid
 
 

OBS! Du kan avboka kursen inom 14 dagar från det du anmält dig, vid senare avbokning gäller särskilda regler.

Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel