Världsbroderidagen

Hitta till Edeby


Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter.  Du reser med SL biljett.


Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och  adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.


Latitud 60,0099

Longitud 18,8021

Vi fikar på verandan

Vi dricker en kopp te och äter en kvällsmacka för att orka brodera till sena kvällen.

Världsbroderidagen 30 juli kl.11-14


Kom till Fru Strid på Väddö och brodera några timmar på Världsbroderidagen 30 juli kl 11-14. Vi sitter i trädgården eller i ateljén. Välkomna!


Ta med lite fikabröd och slå dig ner några timmar så broderar vi tillsammans i Fru Strids trädgård eller i ateljén. OBS! ingen kurs utan vi hjälper varandra och har det lite trevligt tillsammans med våra handarbeten.


Manifest för Världsbroderidagen den 30 juli


Textil speglar vår värld och i ett broderi kan man iaktta de uttryck som finns i vår tid. Broderi och textil sätter fokus på sociala orättvisor mellan länder.


Med hjälp av broderi kan vi uppmärksamma nödvändigheten av att engagera oss i den roll som textil spelar i världshandeln och därmed för världsfred. Textil är makt och låt oss med hjälp av broderi inspirera fler människor att engagera sig för skapande som leder till bättre samförstånd mellan länder och mellan människor.


Att brodera är en fredlig sysselsättning, traditionell ur det gemensamma minnet,

uppritade, efter mönsterbok eller fritt nyskapande. Man broderar till glädje, skönhet,

dekoration och för att skapa identitet.


Stygn kan vara dekorativa, vackra, tröstande, rapporterande, helande, berättande,

lustfyllda, upproriska, smekande, perfekta.


Människor broderar av lust, som fritidssyssla, professionellt, för livets nödtorft, som befriande handling. Man broderar i grupp eller meditativ enskildhet.


Vi vill uppmärksamma broderiet som fri skapande handling, som kan leda till fria, kreativa tankar och idéer. Vi vill knyta samman våra broderitrådar från en nordlig privilegierad del av världen med stygn som sys av broderande systrar och bröder jorden runt.

Vi vill vara en del av en lustfyllt skapande fredsrörelse.


Initiativet kommer från Broderiakademins lokalgrupp Skåne Sy-d. Den

första Världsbroderidagen hölls i Bagarstugan i Vismarlöv den 30 juli 2011. Medvetande

om broderiets betydelse och världsbroderidagen skall spridas på ryktets vingar över jorden.www.broderiakademin.nu


Läs mer om Broderiakademins arbete eller bli medlem >>

I år firar vi Världsbroderidagen i Fru Strids trädgård (om vädret är dåligt sitter vi i ateljén). Det är ett manifest världen över att broderi är en fredlig sak, därför bjuds du in att sitta ner med likasinnade och brodera den 30/7 kl 11-14 hos Fru Strid på Väddö.