Konst i trädgården

Annika Alm visar sina skulpturer i tercotta, gips, brons och trä samt ett antal bilder för vägg. Välkommen att bekanta er med hennes fantastiska skulpturer som griper tag.

Öppettider

onsdag - söndag: 11-16

måndag och tisdag: stängt

 

Hitta till Fru Strids galleri

 

Med buss

Buss 676 går från Stockholm och Norrtälje där byter du till buss 637 som stannar nära Hagtorp, kliv av vid hållplatsen "Edeby Torg". Restiden från Stockholm - Norrtälje tar ca 1 timmer och från Norrtälje till oss på Väddö tar det ytterligare 45 minuter. Du reser med SL biljett.

 

Med bil

Du kan naturligtvis även ta dig hit med bil. Från Stockholm tar det ca 1 tim 30 minuter och adressen Grisslehamnsvägen 161. 5 km norr om tätorten Älmsta och ca 1 mil söder om Grisslehamn.

Konst i Fru Strids trädgård

 

Fru Strids galleri har varit igång två somrar och fantastisk konst har flyttat in i trädgården. Jag har glädjen att visa konst av Annika Alm vars verk "Kungen och barnet" samt "Sitande pojke" och Karl-Henrik Ström som har donerat "Superelips" till galleriets trädgård. Nedan ger jag en kort prensentation av de båda konstnärerna.

 

Annika Alm, Stockholm

Annika är både bildhuggare och bronsgjutare. Att hon har ett alldeles speciellt förhållande till den afrikanska kulturen, dess människor och djur, speglar sig i de flesta skulpturerna. Själv säger hon, att det grundar sig på en uppriktig kärlek till formerna och den särskilda afrikanska skönheten. "Människorna i Östafrika är helt enkelt fantastiskt vackra, det är bara så."l

 

Läs mer om Annika och hennes arbete på www.annikaalm.se

 

Karl-Henrik Ström, Stockholm

Är en återkommande besökare i Fru Strids galleri och har haft vänligeheten att donera den kluriga skulpturen "Superelipsen". Skulpturen är enkel, vacker och avskalad, Mycket vilsam men samtidigt humoristisk att vila sina tankar i.

Karl-Henrik har haft ett flertal utställningar och är representerad i Sala kommun, Axmar bruk, Kulturarvet Hyttan, Södertälje konstförening, Sollentuna kommun.

Läs mer om Karl-Henriks arbete och utställningar

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved - FRU STRID - info@frustrid.se - köpvillkor - F-skattsedel